Bemutatkozás

A Bugyulófalva Szociális Szövetkezet 2011-ben alakult meg azzal a szándékkal, hogy kisgyermekek és családjaik számára nyújtson szolgáltatásokat.

A szociális szövetkezeti formát azért vállaltuk, mert közösségi vállalkozásként működünk, azaz szociális érzékenységet tanúsítunk a hátrányos helyzetű családok, munkavállalók és elsősorban a gyerekek iránt. Szövetkezet lévén a szövetkezeti tagok felelősséggel és munkavállalással segítik a szervezet munkáját. Programjaival a bölcsőde, az óvoda és az iskola nevelését, oktatását kiegészítve, és azzal együttműködve szeretnénk elősegíteni a gyermekek komplex fejlődését.

Éppen ezért célunk, hogy minél aktívabban részt vegyünk az állami közfeladatok ellátásában (pályázatokon keresztül kisgyermekkori problémákhoz kapcsolódó projektekben), valamint erős önkormányzati és helyi kapcsolatokat ápoljunk azokon a helyszíneken, ahol szolgáltatásainkat nyújtjuk.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szövetkezetünk segítségével újabb Európai Uniós forráshoz juthattunk, mely segítségével munkanélküli diplomásokat tudunk alkalmazni közel másfél évig. Emellett képzéseket tudunk ajánlani a pedagógusok számára, és számos lehetőségünk nyílik arra is, hogy új szabadidős és tehetséggondozó foglalkozásokat vezessünk be.

Szolgáltatásaink

Gyümölcsprogram: A gyermekek és - rajtuk keresztül - családjaik szemléletformálása nagyon fontos az egészség, egészségmegőrzés szempontjából. A Bugyulófalva Szociális Szövetkezet ezért – a Kíváncsiak Klubja mellett – szemléletformáló egészségmegőrző program kialakítására vállalkozott.

A kialakított program célja óvodások és iskolások egészséges szemléletének fejlesztése, melyet elsősorban a különböző gyümölcsök és zöldségek idény szerinti kóstoltatásával és életkornak megfelelő játékos programokkal kíván elérni. Bővebben...

Kíváncsiak Klubja: természettudományos tehetséggondozó program 5 – 12 éves gyermekeknek, ehhez kapcsolódóan tananyagcsomagok készítése és továbbfejlesztése, interaktív feladatok gyűjtése és fejlesztése, továbbképzések nyújtása a klub működtetésében és a foglalkozások lebonyolításában résztvevő szakembereknek, foglalkozások nyújtása kisgyermekeknek, valamint rendezvények, közösségi események szervezése a családoknak, szabadidő szervezésében résztvevő szervezeteknek. Bővebben…

Bugyulófalva Szociális Szövetkezet H-1133 Budapest, Thurzó utca 5. D. ép. 2. em. 19. Telefonszám: (06 30) 327-4548 www.vitaminvadasz.com