Családi nap a szolnoki Pitypang Óvodában

A Bugyulófalva Szociális Szövetkezet legújabb „Vitamin Vadász” programjának egyik kiemelt célja gyerekek és szüleik zöldség - és gyümölcs fogyasztási szokásainak javítása.

Cégünk munkatársai decemberben, a Szolnoki Pitypang óvoda nagycsoportosainak tartottak foglalkozást, ahol a gyerekek a hónapban frissen beszerezhető zöldségekkel és gyümölcsökkel ismerkedhettek.

A programot gyümölcsfelismeréssel kezdtük, ahol az ovisok a nélkül, hogy megtekintették volna a gyümölcsöket, tapintás által kellett kitalálniuk, hogy a fedett dobozban mi akadt kezük ügyébe. Legtöbben ügyesen ismerték fel a választott terményeket. Akadt közöttük egy-egy, amelyet nehezebben sikerült kitalálni, de miután szemügyre vették, csodálkozva, egymást segítve kiáltották, hogy nahát, ez naspolya, vagy csicsóka!

Mialatt a felismerős játék zajlott a háttérben ízletes turmixok készültek. A vitaminos ital petrezselyemből, citromból és mézből készült, egy másik pedig körtéből, almából és répából. A nagy sikerre való tekintettel munkatársaink alig győzték készíteni az újabb adag üdítőket. A gyerekek poharukat tartva többször sorba álltak, hogy kaphassanak még.

Végül, de nem utolsó sorban a megismert zöldségeket és gyümölcsöket feldaraboltuk és mindenki kaphatott belőle kóstolót.

A program zárásaként a gyerekek örömmel szavalták el kedvenc zöldségekről szóló mondókájukat. A teremből kifelé sorra mondogatták, hogy otthon is szívesen fognsk fogyasztani petrezselymes vitaminbombát, több körtét vagy akár még a nyers répát is.

2019.01.03

Bugyulófalva Szociális Szövetkezet H-1133 Budapest, Thurzó utca 5. D. ép. 2. em. 19. Telefonszám: (06 30) 327-4548 www.vitaminvadasz.com