Programok

Óvodai egészségnap:

A komplex életmódváltást elősegítő program keretében a gyerekek és a felnőttek interaktív, játékos, saját élményre épülő gyakorlati foglalkozások és előadások keretében szerezhetnek új ismereteket az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati megvalósításáról, az egyéni étrend kialakításáról, a sport és a személyre szabott mozgáskultúra fejlesztésének fontosságáról.

Az Óvodai EGÉSZségnap keretében önálló foglalkozásokat ajánlunk a résztvevőknek az egészséges táplálkozás témakörében, melyet közös mozgásprogram követ. A program záró eseményeként a gyerekek és a szülők együtt készítenek ételeket; játékos vetélkedőkben ismerkednek a táplálkozás egészséges és ízletes alapanyagaival, közösen készítik el az adott évszak hazai zöldségeiből és gyümölcseiből a finom italokat, krémeket, turmixokat, pástétomokat, salátákat; és együtt fogyasztják el a közösen elkészített ételeket.

Komplex iskolai egészségprogram:

A komplex egészségmegőrző program keretében a diákok előadások és interaktív, játékos, saját élményre épülő gyakorlati foglalkozások keretében szerezhetnek új ismereteket az egészséges táplálkozás elméleti és gyakorlati megvalósításáról, a sport és a személyre szabott mozgáskultúra fejlesztésének fontosságáról, a lelki egészségről, a konfliktuskezelési stratégiákról, a hatékony kommunikációról, a környezeti nevelésről.

Ökohami a suli Büfében címmel az Egészségnapot megelőző héten a diákok körében meghirdetett játékos verseny. A diákok receptjeiből otthon elkészített egészséges finomságok /pástétomok, szendvicsek, turmixok, saláták, desszertek/, amelyeket a rendezvény végén a jelenlévők megkóstolhatnak, illetve az osztályok maguk értékesíthetnek. A befolyt összeg az osztályok / iskola Alapítványát gazdagítja. Esetleg versenyt lehet hirdetni az öt kategóriában / pástétomok, szendvicsek.

Kóstolók:

Óvodai egészségnap kóstoltatással! A komplex életmódváltást elősegítő kóstoltató program keretében a gyerekek interaktív, játékos módon ismerkedhetnek meg új, egészséges ízekkel, mely pozitívan befolyásolhatja saját és családjuk étkezési szokásait. Szezonális zöldség-, és gyümölcskóstoló vezetett beszélgetéssel – Dadusok, óvónők segítségével. Izgalmas zöldség és gyümölcs kavalkád, melyek csodaszép salátástálban feldarabolva várják az íz mintára jelentkező játékosokat. Vajon melyik zöldség és gyümölcs mire jó, s mit tartalmaznak?

Bugyulófalva Szociális Szövetkezet H-1133 Budapest, Thurzó utca 5. D. ép. 2. em. 19. Telefonszám: (06 30) 327-4548 www.vitaminvadasz.com